Diş Eti Hastalıkları

Diş eti hastalığı, diş eti iltihabı ile başlayarak, diş etinin şişmesi, kızarması ve kanaması ile olur. Diş etindeki kanama hastalık bulgusunun en büyük habercisidir. Dişlerin uzaması, diş aralarının belirginleşmesi, sallanan dişlerin olması ve ağız kokusu ile kendini daha net gösterebilir.

Sigara kullanımı, diyabet, genetik etkenler hastalığın ortaya çıkmasını sağlayan faktörlerdir.

  • Diş Taşı Temizliği (Detertraj)

    Dişlerimizin günlük bakımı düzenli fırçalama işleminin yapılması ile sağlanabilir. Diş taşı temizliği 6 ayda bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Düzenli ağız bakımı yapmayan bireylerde diş eti hastalıkları ve ağız kokusu gibi belirtiler oluşur. Diş eti iltihabı tedavisinin ilk aşaması diş taşı temizliğidir.

    Birçok kişi diş taşı temizliğinin zararlı olabileceği kanısına varıyor, diş taşı temizliği kesinlikle zararlı değildir. Diş taşlarının kaplı olduğu diş kök yüzeylerinin temizlenmesi ile diş çürümelerinin önüne geçilmektedir. Diş taşı temizliği yapılırken kullanılan ekipmanlar dişlerin aşınmasını sağlamamaktadır. Temizlik sonrasında dişlerde kısa bir hassasiyet olabilmektedir. Güzel ve sağlıklı dişlere kavuşmak için diş taşı temizliğinizi düzenli olarak yaptırmalısınız.

  • Küretaj

    Diş etlerinde oluşan iltihaplanmalarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Diş eti hastalıklarının önlemi alınmaması ile diş eti iltihaplanması gerçekleşir ve iltihaplanma diş köklerine kadar yayıldığı durumlarda küretaj tedavisi uygulanır. Tedavinin uygulanmaması durumunda kemik erimesi ve diş kayıpları ile karşılaşılır. Sağlıklı diş ve diş etleri için ağız bakımınıza özen göstermelisiniz. Diş eti sorunlarınızın daha fazla kötü sonuçlarla karşılaşmamanız için mutlaka diş hekiminize başvurunuz..

  • Flep Operasyonları

    Flep operasyonu , diş köküne kadar yayılan diş eti iltihabının cerrahi olarak temizlenmesidir.

    Operasyon bölgeye lokal anestezi uygulanarak diş eti kesilir ve bölgedeki iltihaplanmış diş kökü temizlenerek , kök yüzeyleri düzleştirilir ve dikiş atılarak yeniden kapatılır. İşlem sonrasında eger hekim uygun görür ise antibiyotik tedavisi verebilir. 7 -10 gün sonrasında dikişler alınır.

Sitemizden çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.